Glinščica

PLANINSKO DRUŠTVO SLOVENSKE KONJICE

vabi v soboto, 24. novembra 2012

na potepanje po tržaškem zaledju

po dolini Glinščice

Odhod ob 5 . uri z avtobusne postaje v Konjicah.

Dolina Glinščice je biser narave in naravni park v zaledju Trsta. Tam, kjer je reka Glinščica izdolbla pravo kanjonsko dolino, vidimo na eni strani krušljive apnenčaste sklade in na drugi strani prepadne stene začetka kraškega roba. Dolina je privlačna vse leto. Poleti je v njej hlad, v jeseni in pozimi pa, ko so skale v gorah zasnežene in jeklenice mrzle, je tu prijetna klima in raj za plezalce in pohodnike.

Za izlet v to lepo dolino si bomo izbrali dve izhodišči:

•  San Lorenzo (ferate),

•  Grad Socerb.

Vsi, ki si želite še enkrat letos nadeti plezalni pas in samovarovalni komplet, boste 4 ure uživali v ferati Bruno Biondi, Nos in Zimske rože.

Tisti, ki si želite prehoditi pot od grada Socerb do doline Glinščica, pa boste imeli čudovit razgled na Tržaški in Piranski zaliv. Skupaj se bomo potem še povzpeli po dolini reke navzgor in zaključili naš izlet v San Lorenzu, kjer nas bo čakal avtobus.

Boljunec / Bagnoli della Rosandra - Dolina reke Glinščice / Val Rosandra - Slika - 149824 Pogled na Tržaški zaliv

Obvezna oprema za ferate:

Plezalni pas, samovarovalni komplet, rokavice, čelada, čevlji z oprijemljivim podplatom, prva pomoč, nekaj hrane in pijače, kapa, očala, topla vetrovka v slučaju vetra in osebni dokument.

Priporočena oprema za pohodnike:

Uhojeni planinski čevlji, pohodne palice, če jih uporabljate, kapa, rokavice, topla oblačila, vetrovka, hrana in pijača in ne pozabite osebni dokument.

Strošek izleta je 15 € za odrasle planince in 10 € za mladino.

Hrana in pijača iz nahrbtnika, na poti ni planinskih postojank!

Povratek v Konjice predvidoma do 20. ure!

Vodila bo Lidija , tel. 031-260-176, prijave sprejema Vida , na tel. 041-281-992 ali e-naslov: vida.kamensek@gmail.com

UO PD KONJICE