GOTENIŠKI SNEŽNIK

Planinci na Goteniškem Snežniku…

Konjiški planinci so se preteklo soboto odpravili v Kočevsko reko, kjer so se udeležili 19. tradicionalnega spominskega pohoda na Goteniški Snežnik (1290 m), ki ga vsako leto prirejajo kočevski planinci in vojni veterani. Sredi vasi, kjer je spominski park s kostanjevim drevoredom in najdebelejšim orehom v Sloveniji z zavidljivo starostjo nad 400 let, je bila osrednja slovesnost v počastitev spomina na prvi javni postroj pripadnikov kasnejše 1. specialne brigade MORIS, decembra 1990 in začetke vojske nove slovenske države. Po končani proslavi, so se vsi pohodniki podali po zmerno zahtevni poti preko Kamenega zidu na 1289 m visoki Goteniški Snežnik, ki je hkrati najvišji vrh na Kočevskem. Iz vrha so se spustili po lažji poti proti Kočevski Reki, kjer jih je v dolini pričakal avtobus in jih odpeljal nazaj v spominski park. Organizator pohoda je za vse pohodnike pripravil topel obrok in napitke, prav tako so poskrbeli za živo glasbo in ob tem so se planinci kot je to v navadi, tudi zavrteli. Planinci so preživeli lep poletni dan na do nedavnega zaprtem pogorju Goteniške gore med prijaznimi in gostoljubnimi ljudmi.

V. Ka

ZA VEČ SLIK, KLIKNI NA POVEZAVO