ZBOR PLANINCEV

Letni zbor konjiških planincev

V petek je dvorana Konjičanka gostila letno srečanje množice planincev, saj se je njihovo število v zadnjem letu povečalo za 87 in tako šteje društvo že 456 članov. Po pregledu pestrega delovanja v letu 2010 so si zastavili nove cilje in izzive za letošnje leto. Planince so počastili s svojo prisotnostjo in spodbudnimi besedami pozdravili: podžupan občine Konjice, direktor Zavoda za šport, predsednica Savinjskega meddruštvenega odbora planinskih društev in predstavniki planinskih društev Zreče, Loče, Vitanje, Dramlje in Vojnik. Srečanje je bilo tudi prava priložnost za podelitev priznanj Planinske zveze Slovenije, ki so jih prejeli: Darinka Koren, Lidija Pučnik, Marta Šmalc, Polona Rečnik, Boris Brdnik in Drago Rebec; društveno priznanje Planinec grča je prejel Marko Groleger. Srečanje je z zanimivo potopisno pojekcijo z odprave v Kirgizijo in na Kitajsko, z vzponom na 7546 m visok vrh Mustagh Ata , popestril konjiški alpinist Luka Juhart, ki je z vrha tudi smučal.

J. Ka.

slike: J.Ka