17. ZIMSKI VZPON NA STOLPNIKSTOLPNIK

Prednovoletni županov šampanjec na Stolpniku

Konjiški planinci so ob dnevu samostojnosti gostili nekaj sto pohodnikov na tradicionalnem, tokrat že sedemnajstem srečanju na Stolpniku. Za vse so pripravili sadni kruh in vroč čaj, ki je dobro del po dolgem vzponu. Planince, ki so prišli iz okoliški in še bolj oddaljenih občin, sta pozdravila predsednica planinskega društva, Marta Šmalc in konjiški podžupan Bojan Podkrajšek, ki je nazdravil in počastil udeležence z županovim šampanjcem. Nazdravljalo se je tudi s šampanjcem, ki so ga pohodniki prinesli v nahrbtnikih in ni ga bilo malo… Martin in Mira sta poskrbela, da je bilo tudi »kuhančka« dovolj za suha grla in premražena telesa. Poleg vsakoletnih udeležencev pohoda, je veliko veselja in sonca prinesla številčna skupina korajžnih mladih zreških planincev, ki so se enako kot lani, zopet povzpeli na goro v spremstvu vodnikov, mentoric in staršev, kar nekaj mladih planincev pa je na Stolpnik prišlo v spremstvu babic in dedkov in vsi ti so zgled in izziv tistim, ki so ostali v dolini.

V.Ka.

ZATIŠJE PRED NAPADOM

NAŠ MALO KALIBERSKI TOP, JE BIL V POLNI PRIPRAVLJENOSTI.

TUDI RAKETNA RAMPA, JE BILA OGRETA NA BOJNO TEMPERATURO

DA STVAR LE NI IZGLEDALA TAKO GROZNO, JE POSKRBELA MIRA, Z OKUSNO IZDELANIM ARANŽMAJEM

OLGA IN IRENA STA PRIDNO REZALI KRUH PO PRINCIPU, EN KOS V USTA, DRUGEGA NA PLADENJ

LETOS PRVIČ, NAM JE MARTIN SKUHAL TUDI MLEKO Z ŽGANCI.

IRENA MED RAZDAJANJEM.

GORA MIŠIČNE MASE BY RAJKO

KO PA PRIDEMO DO DENARJA ,MIRA NE POZNA ZAJEBANCIJE , NJEN POGLED POSTANE RESEN IN SKORAJ MALO NAPADALEN .

SKOZI OGENJ, DIM IN LED SE JE NA STOLPNIK TOKRAT PREBIJAL JOŽE

MOJSTRA ČAJE KUHAČA. RADA GA KUHATA, MANJ RADA GA PIJETA.

TUDI MALARSKI NADMOJSTER RADO, JE PRISMUČAL NA VRH.

NEKAJ JE V LUFTU

MARTIN, PRI SKORAJ NAJLJUBŠEM OPRAVILU

OD ZGORAJ

POD ŽUPAN IN NAD PREDSEDNICA

ŽE VETERANI, AMPAK ŠE VEDNO OTROČJI

DOKAZ ŽUPANU, DA SMO TUDI LETOS PRIDNO IZPILI VES NJEGOV ŠAMPANJEC.

TOMAŽU ZAENKRAT ŠE NE USPEVA TOČITI IZ PRAZNE FLAŠE, JE PA DOKAZANO, DA MU PITJE IZ POLNE GRE KAR LEPO OD ROK.

FOTKE&KOM.: UV

ZA VEČ SLIK KLIK NA LINK: