JALOVEC

KONJIŠKI PLANINCI NA JALOVCU, MALI MOJSTROVKI IN SLEMENOVI ŠPICI

V soboto, 11. avgusta, je 45 planincev PD Slovenske Konjice osvojilo kar 3 vrhove. Najbolj zagnani so se odpravili osvojit 2645 m visok Jalovec, ki ga imenujejo tudi kralj slovenskih gora. Pot so pričeli pri Planiški velikanki in nadaljevali mimo doma v Tamarju ter do Kotovega sedla. Na vrh so prišli po dobrih 5 urah hoje. Sledil je sestop do Zavetišča pod Špičko in vrnitev na Vršič, kjer jih je čakal avtobus, aplavz in ostali udeleženci sobotne ture. Ljubitelji ferat so medtem splezali po Hanzovi poti na Malo Mojstrovko ( 2332 m ). Po skoraj 3 urah plezanja so osvojili vrh in ugotovili, da so zahtevne poti lahko čudovite. Ljubitelji lepih razgledov pa so uživali na Slemenovi Špici ( 1909 m ), kjer so med mogočnimi macesni snemali film Kekec. Kljub naporom so bili na koncu vsi zadovoljni, da so osvojili vrhove in se vrnili v dolino brez nezgod.

A.Tajnikar

BILO JE ŠE RANO JUTRO , KO SI JE MARTIN ŽE MORAL PRIVEZATI SVOJO DUŠO S ČAJEM IN OBVEZNIM TRIKRAT ŽGANIM ADITIVOM

VESNE DOLGO NI BILO Z NAMI NA IZLETU, AMPAK ŠE TAKRAT KO PRIDE, SE PRIPELJE Z AVTOM KOLIKOR SE LE DA VISOKO

JALOVEC, CILJ NAJBOLJ ZAGRIŽENIH

KARAVANA NA POTI PROTI SLEMENOVI ŠPICI

ZARADI POVEČANEGA METEORSKEGA DEŽJA, JE NAŠA GRUPENFIRERKA LIDIJA ZAUKAZALA NOŠENJE ČELAD TUDI PO GOZDOVIH IN TRAVNIKIH

SAŠA JE V SREČI, KER JE OSVOJILA SLEMENOVO ŠPICO, VABILA V SVOJ OBJEM VSAKEGA, KI SI JE TO ZAŽELEL.

VPRAŠANJE ZA 100€ : ALI SE MIRA NA SLIKI SLAČI ALI OBLAČI? (vse pravilne odgovore bo Mira z obljubljenimi evri nagradila osebno iz svojega žepa, odgovore pošljite na:mira@je.com)

TRIJE KOŠTRUNI IN OVCA

ZMERNO ZMEŠANI NA SLEMENOVI ŠPICI

DOSTI BOLJ ZMEŠANI NA MOJSTROVKI

NAJBOLJ ZMEŠANI NA JALOVCU

DOKAZ, DA NISMO OSVOJILI SAMO TREH VRHOV.

NEKATERE ODPADNICE SO SE POVZPELE TUDI NA CIPRNIK

MEDTEM KO SE JE OBIČNA RAJA PRIPELJALA DO KRANJSKE GORE Z AVTOBUSOM, JE BILA MILOJKINA SKUPINA BOLJ IZBIRČNA. DO KRANJSKE GORE SO SE IZVOLILE PRIPELJATI V PORŠEJU. VPRAŠANJE, KI SE PORAJA JE, KAKO IZBIRČNE SO ŠELE PRI MOŠKIH, ČE SO ŽE PRI AVTIH TAKO OBČUTLJIVE.

FOTO: U.V. +nezneni fotografi

Komentarji:U.V.