KRNSKA JEZERA-KRN

Konjiški planinci na Krnu…

V soboto so se konjiški planinci že zgodaj zjutraj odpravili na dvodnevni pohod iz Bohinja proti Krnskim jezerom. Vreme jim je bilo oba dneva naklonjeno, saj razen nekaj rosenja od megle, jih je na poti spremljalo sonce. V Domu pri Krnskih jezerih so prenočili. V nedeljo zjutraj so se razdelili v več skupin. Prva skupina se je pod vodstvom izkušenih vodnikov v turobnem jutru, ko je že dišalo po dežju, odpravila od Doma pri Krnskih jezerih na z meglicami obdan Krn. Pohod je dobil tudi zgodovinsko dimenzijo, saj so nekateri poznavalci prve svetovne vojne pripovedovali o razsežnostih in krutosti bojev na pogorjih, kjer je potekal pohod in kjer so še danes vidni ostanki bojev in pripadajoče infrastrukture. Na srečo pohodnikov, je posijalo sonce in po osvojitvi vrha je sledil dolg, a za marsikoga težaven spust do Drežnice. Vzpodbudne besede vodnikov in ostalih pohodnikov so bile dodatna motivacija za vse, ki so želeli osvojiti zastavljeni cilj. Nekaj planincev pa se je podalo na Veliko Babo, tretji pa so uživali ob Krnskem jezeru in se potem skupaj spustili v Lepeno, kjer jih je pričakal šofer Miran. Po tiste planince, ki so osvojili vrh Krna, so se z avtobusom odpeljali v Drežnico Še posebej velja pohvaliti mlada planinca Sanjo in Matija, ki sta pohod brez težav premagala. Še preden se je stemnilo, so se navdušeni planinci še pod vtisi prelepih dogodkov vrnili domov.

Š.G. in V.K.

ZA VEČ FOTK KLIKNI NA POVEZAVO