v u
ČETRTKOV POHOD

Prvi pohod »Četrtkovcev«…

 

Pretekli četrtek se je zgodilo tisto, kar so si starejši konjiški planinci že dolgo želeli. Zbrali so se na avtobusni postaji in se podali na prvi pohod. Vodja skupine je Franc Vahter , planinec in ljubitelj narave po duši. Ker so se odločili, da se bodo pohodi odvijali ob četrtkih, so si nadeli tudi temu primerno ime »ČETRTKOVCI«. Tej skupini planincev se lahko pridružijo vsi tisti, ki imajo čas in radi zahajajo v hribe, ne samo v soboto, ampak tudi sredi tedna. Zbrali se bodo vsak četrtek na parkirišču pred Mercatorjem.

Prvi pohod so začeli in končali pri ribniku ob obori ob poti Podgorje - Šmiklavž na Koroškem. Prehodili so Puščavnikovo pot z vmesnim postankom in ogledom ostankov gradu Vodriž in si ogledali obeležje partizanske tiskarne Kajuhova tehnika. Pot je markirana s simbolom goloba, vodi mimo kmetij, od koder je čudovit razgled na Pohorje in Graško goro in skozi čudovite gozdove, mimo mogočnih smrek, bukev, lip in gabra.

Ob izidu nove številke Novic bo potekal že drugi pohod…

 

Vida Kamenšek

 

Taki pohodi in druženja bodo potekali ob četrtkih, zbrali se bomo na parkirišču pred Mercatorjem ob 8. uri in se odpravili na pohod.

Pridružite se tej skupini, če imate radi druženje, hojo v naravo in hribe tudi med tednom, pa da nimate službenih obveznosti...