AJDOVŠČINA-COL

PO ROBU

Ena izmed značilnosti konjiških planincev je , da le redko katero soboto zdržijo doma. Da se nebi izneverili tej tradiciji so se preteklo soboto odpravili v Vipavsko dolino.
Njihova pot se je pričela v Ajdovščini, pri izviru Hublja pot pa jih je nato preko Otliškega okna Sinejga vrha, po poti Ob robu, vodila do Cola . Vseskozi se jim je odpiral lep pogled na Vipavsko dolino z Ajdovščino in Vipavo, lepo pa so bili vidni tudi bližnji vrhovi Nanos, Čaven..,. Da je bila pot lažje premagljiva jim je pomagalo tudi kakšna kapljica avtohtonega merlota in pa seveda lepo, spomladansko vreme. V Konjice so se planinci vrhnili v večernih urah, zadovoljni, da so preživeli lep dan v naravi in dobri družbi, predvsem pa hvaležni, da so se vrnili vsi živi in zdravi.

U.V.

OBIČAJNO SE SKUPINSKO SLIKAMO NA KONCU, TOKRAT SMO SE NA ZAČETKU, KO SMO BILI ŠE VSI.

GUŽVA NA PRVEM OVINKU

PRED OKNOM JAN...

ZA OKNOM AJDOVŠČINA

KRIZA JE KONČNO ZAREZALA TUDI PO BANČNEM SEKTORJU...

ČE SO NAŠE BANČNICE ŠE NEDAVNO JEDLE PRŠUT , ZDAJ TOLČEJO TRAVO

LJUDJE SO SI ZELO RAZLIČNI, ČE SI ENI TEŠIJO ŽEJO IZ ENE FLAŠE...

...SI JO DRUGI TEŠIJO IZ DVEH...

...OBSTAJAJO PA TUDI TAKI, KI SI JO TEŠIJO IZ TREH FLAŠ NAENKRAT.

ZIMA JE V KRAJIH, KI SMO JIH OBISKALI BILA OČITNO HUDA, ZA PLUŽENJE SO UPORABILI VSO RAZPOLOŽLJIVO MEHANIZACIJO

ZA TISTE, KI JIH NE POZNATE, OD LEVE PROTI DESNI: MIRA, HLOD, MARTIN IN JAN

POZADINA OD ZADAJ

ENA LEVO, DRUGA DESNO IN JOŽA VMES

ZAJEMANJE SAPE

KURJAVA

NAŠ PIVSKO PEVSKI KVARTET, POD DIRIGENTSKIM VODSTVOM MOJSTRA MAKSA

MARJAN ZNA JEST IN PIT ŽE NA PAMET, ZATO LAHKO TO DELA TUDI Z ZAPRTIMI OČMI

ANICA NE MORE IZ SVOJE KOŽE, KAKOR HITRO SMO SE SPUSTILI IZ HRIBOV, JE POHITELA V PRVO TRGOVINO, PO SOBOTNIH NAKUPIH

TUDI FRANJO NE MORE IZ SVOJE KOŽE, ŠE VEDNO VZTRAJNO IN TRMASTO TRDI, DA PO TURI NAJBOLJ PAŠE HLADNO PIVO. VERJETNO IMA PRAV, SAJ GA MNOGI PRI NJEGOVI DEJAVNOSTI ZVESTO POSNEMAJO.

FOTKE&KOMENTARJI : U.V.