POHOD PREKO KONJIŠKE GORE

Na sončni strani gore …

V soboto se je več kot 150 mladih in manj mladih konjiških in drugih planincev odpravilo pogledat, kaj je na drugi strani Konjiške gore. Svojo pot so pričeli pri športni dvorani ter se mimo Starega gradu povzpeli do Treh križev, kjer so si privoščili kratek počitek. Pot jih je potem vodila naprej proti Kamni gori do Starih Slemen, do prijazne domačije Kumškovih, kjer so jim postregli z domačimi dobrotami, hkrati pa je bilo tam dovolj priložnosti za srečanje s planinskimi prijatelji in znanci, ki so prišli iz smeri Dramelj. Na poti proti domu je sledil še postanek pri Gastužu, ki je vabil z odprtimi vrati. Veliko skupino mladih planincev in njihovih spremljevalcev je od tu potem avtobus odpeljal proti domu. Ker pa dobrega ni nikoli preveč, se je veliko ostalih planincev odpravilo do postojanke pri Olgi in Štefanu, kjer so jih že po stari dobri navadi pogostili s toplimi in hladnimi napitki. Planinci so preživeli en lep dan v naravi, ki ni bil nič kaj zimski, se nadihali svežega zraka, se naklepetali in nabrali novih moči za naslednje dni.

V. Kamenšek

slika: V.K.